Opret CVR-nummer allerede i dag

Et CVR-nummer er nødvendigt for at kunne drive virksomhed. Med et CVR-nummer kan virksomheden identificeres overfor offentlige myndigheder, oprette bankkonto til erhverv og oprette forsikring til virksomheden. Men hvad er et CVR-nummer, og hvordan opretter man et? Alt dette og mere kan du få svar på her.

CVR-nummer

Et CVR-nummer indeholder otte cifre og er unikt for den enkelte virksomhed. Man kan sige, at et CVR-nummer er virksomheders svar på individers personlige CPR-nummer.

For at kunne blive identificeret som virksomhed i Danmark, så skal du have et CVR-nummer. Hvis der derimod er tale om en virksomhed som omsætter for under 50.000 kr. om året, så er det frivilligt, hvorvidt du vil registrere virksomheden.

CVR-nummeret bruges til at oprette bankkonto og forsikring til din virksomhed. Derudover bruges det også i tilfælde, hvor virksomheden skal identificere sig overfor offentlige myndigheder. Du kan også anvende CVR-nummeret som momsnummer, hvis din virksomhed er momsregistreret. Ved at være momsregistreret kan du refundere dine udgifter til moms ved køb. Dog skal du samtidig tillægge moms, når du sælger noget.

Oprettelse af CVR-nummer

For at kunne få et CVR-nummer, så skal du først oprette en virksomhed, som registreres hos Erhvervsstyrelsen på Virk.dk. Inden registreringen skal du vælge et ledigt firmanavn samt tage stilling til, hvilken virksomhedsform du ønsker at oprette. Her kan du vælge mellem enkeltmandsvirksomhed, anpartsselskab (ApS) eller aktieselskab (A/S).

Sagsbehandlingstid

Sagsbehandlingstiden varierer, alt afhængigt af hvilken virksomhedsform, der registreres. Ved enkeltmandsvirksomheder kan CVR-registreringen tage op til 1-2 uger, før den er færdigbehandlet hos Erhvervsstyrelsen. Hvis der er tale om et kapitalselskab – det vil sige enten et anpartsselskab eller aktieselskab – så vil du typisk modtage dit CVR-nummer inden for 24 timer, efter registreringen er indsendt. Dog kræver disse sagsbehandlingstider, at registreringen er korrekt og ikke bliver afvist.

Lad Legal Desk hjælpe dig

Legal Desk kan nemt hjælpe dig med oprettelse af cvr nr, når du opretter din virksomhed. Du skal blot udfylde en online formular for den virksomhedstype, som du ønsker. Herefter vil du modtage de relevante dokumenter, som vil være klar til underskrift og dato.

Hvis du stifter et kapitalselskab (ApS eller A/S), vil det dog kræve lidt flere dokumenter, end hvis du stifter en enkeltmandsvirksomhed. Her skal der laves et stiftelsesdokument og vedtægter, som du vil modtage, hvis du opretter virksomhed med Legal Desk. Så snart du har modtaget og underskrevet dokumenterne, så sørger Legal Desk for alt det praktiske med registreringer og bekræftelse af selskabskapital.