Inspiration til at få mest muligt ud af din weekendtur til Aarhus

Dette indhold er sponsoreret

Skov, strand, hav, by og en rig kultur alt sammen på et sted. Det er ikke let at finde denne perfekte kombination, men Aarhus har det hele. Tilmed er der nok af det. Derfor er det også et oplagt sted at tage en weekendtur hen med eksempelvis en rigtig god ven eller med familien, når du trænger til, at der skal ske lidt mere end normalt – og det kan man jo godt have brug for, selvom de store ferier endnu er et stykke væk. Særligt når sommeren kommer og vejret (forhåbentligt) er godt, er en tur til Aarhus en rigtig god idé. Der er nok at lave i smilets by, så det er bare med at finde det, der er rigtigt for dig. Læs med her og få inspiration til, hvad du kan lave på miniferien til Jyllands største by.

Start dagen med en lækker brunch

Mad og drikke skal der nødvendigvis til, og hvorfor ikke starte turen ud med et godt måltid? Find bedste brunch Århus på spiseguidenaarhus.dk allerede før du ankommer. Det er aldrig fedt at gå rundt og lede efter mad, når man er sulten. Samtidig er en brunch et oplagt sted at sidde og få styr på de sidste planer. Der er mange steder i Aarhus, hvor man kan finde rigtig god brunch i hyggelig og smukke omgivelser. Eksempelvis langs åen – et yndet sted at sidde når solen skinner – eller rundt omkring i Latinerkvarteret som også er stopfyldt med hyggelige caféer. Det er bare med at vælge.

Nyd kulturen

Herefter er det med at opleve alt det, I gerne vil nå. Det kunne eksempelvis være en tur på museum, og dem er der heldigvis mange af i Aarhus. Det gælder stort set lige meget hvad man interesserer sig for. Inde i midtbyen kan man eksempelvis både tage på det store kunstmuseum Aros, hvor man fra installationen Regnbuen kan betragte Aarhus til alle sider – og i alle regnbuens farver. Herudover er der mulighed for at tage på børnevenlige museer såsom Vikingemuseet eller Den Gamle By, eller man kan tage på museet Køn, der ligger lige ved siden af Domkirken.

Ej at forglemme naturen 

Hvis solen skinner, og det ikke er museer, der lokker, er der også masser af muligheder for udendørsaktiviteter. Det kunne eksempelvis være et dyk i bølgen blå eller en tur i skoven. I Aarhus ligger rigtig meget natur inden for rækkevidde, så der er intet besværligt i at tage et smut på stranden eller i skoven. Desuden kan i kombinere eksempelvis Den Gamle By med en dejlig gåtur Botanisk Have.