Hvad er en sundhedsforsikring og hvorfor bør du have en?

En sundhedsforsikring kan være vigtig af mange årsager. Hvis du endnu ikke har en – og måske er i tvivl om, hvad en sundhedsforsikring er, kan du læse meget mere om det i denne artikel.

Hvad er en sundhedsforsikring?

En Sundhedsforsikring er en forsikring, som forsikrer dig og eventuelt dine kære, hvis uheldet er ude rent helbredsmæssigt. På samme måde som man forsikrer sit hus, kan man altså forsikre sit helbred. Det betyder, at hvis man eksempelvis oplever at få ondt i ryggen, kan sundhedsforsikringen hjælpe på mange forskellige måder. Man kan få tilskud til diverse behandlinger – såsom fysioterapi – og man kan få tilskud til diverse mediciner.

Du tænker måske, at det ikke er nødvendigt med sundhedsforsikring i Danmark, fordi vores sundhedsvæsen er gratis og tilgængeligt for alle. Det er selvfølgelig også korrekt, men der er flere forskellige behandlinger osv., som ikke er gratis – men som mange også har brug for.

Eksempelvis er fysioterapi ikke gratis. Medicin er heller ikke gratis – og det samme gælder tandlægehjælp. Og disse behandlinger kan være meget, meget dyre! Man kan hurtigt bruge hele ens opsparing på et besøg hos tandlægen, hvis man blot har et par huller.

Pas på dig selv: Få en sundhedsforsikring

Hvis man ikke har en sundhedsforsikring, kan en tur til tandlægen hurtigt blive meget dyr – som nævnt ovenfor. Det betyder også, at mange har tilbøjelighed til ikke at gå til tandlægen, selvom de har brug for det. Det kan hurtigt resultere i, at man ender med at udskyde tandlægebesøget. Det ender derfor med, at det lille tandproblem, som man havde, har udviklet sig til en endnu større regning.

Med en sundhedsforsikring kan man roligt tage til tandlægen, fysioterapeuten eller psykologen uden at være bange for, at besøget sluger hele opsparingen. Foruden dette, kan en sundhedsforsikring også være med til at hjælpe dig finde det rette behandlingssted. Det kan nemlig være en svær jungle at navigere i! Hvilken fysioterapeut er den bedste? Der er mange klinikker, og nogle gange kan der være behov for ekstra rådgivning i forbindelse med valget.

At have en god sundhedsforsikring sender også gode signaler til børnene! Det er vigtigt at vise, at man skal passe godt på sig selv – og at ens sundhed er værd at prioritere rent økonomisk. Ved mange sundhedsforsikringer er det også muligt at tegne en forsikring til dit barn under din egen forsikring.