Fire gode råde til, hvordan du plejer dit parforhold, efter I er blevet forældre

Det kan være svært at holde romantikken i live, efter der er kommet et eller flere børn til verden. Livet vendes op og ned, når man får en gave i form af et barn, og al ens energi og fokus bliver lagt i, at barnet skal have det godt. Dette nye menneske, som I i fællesskab skal opdrage og passe på, er en kæmpe velsignelse, men det kan også slide på parforholdet. Et nyt menneske kommer og tager opmærksomheden, hvilket er skønt, men det kan også være frustrerende til tider. Derfor er det vigtigt, at I fortsat plejer jeres parhold, selv efter, at I lige er blevet forældre. Denne artikel vil komme med fire gode råd til, hvordan I kan navigere i dette og huske hinanden, i lyset af, at der er kommet et barn til verden. 

1. Få hjælp fra en professionel 

“Intimitet” og “kærlighed” er nøgleord i et velfungerende parforhold. Med et barns ankomst kan kærligheden opleves på en ny måde, da meget af den, går til det lille nye menneske. Intimiteten kan nogle gange helt glemmes, fordi der fokuseres på barnet og dets behov. Hvis dette er tilfældet, så er det værd at kontakte hjælp med det samme, via en sexolog. Her kan du få professionel hjælp til de ting, som udfordrer jeres parforhold, efter I er blevet forældre. Der er mange følelser på spil i denne tid, hvilket en sexolog kan være behjælpelig med at håndtere. Spørgsmål om sex, lyst og nydelse kan besvares, og der er ingen problemer, der er for store eller små. At få hjælp udefra skal ikke ses som en svaghed i forholdet, da det nærmere er en investering i at styrke sit parforhold, så I får et dejligt liv sammen fremover. 

2. Husk at prioritere hinanden

I forlængelse af at søge professionel hjælp, så handler forhold også om at prioritere hinanden. Selvfølgelig kommer barnet eller børnene i første række, men derefter skal der vises hensyn til din partner og lægges fokus på, at han/hun trives. I står sammen i denne nye forandring, og det er vigtigt at lytte til hinanden og være tilstede, når I har tid sammen alene. Selvom bekymringerne om barnet kan fylde, så er din og din partners velvære også vigtig for, at I kan give omsorgen videre. 

3. Find tid i kalenderen og tag på date

Selvom det er hyggeligt og skønt at være hele familien samlet, så kan I også have brug for kvalitetstid til bare at være jer to. Lige efter fødslen kan barnet være afhængig af mor, hvis moderen ammer, og det er naturligt, at man bruger de første uger eller måneder sammen i familien. Men når barnet kan passes af bedsteforældre eller babysitter, så er der mulighed for at udnytte det, til at være lidt alene, bare jer to. Det behøver ikke at være andet end et par timer, men det vil give jer muligheden for at fokusere på hinanden. I kunne for eksempel tage på en date og opleve noget, som I plejede at gøre sammen, før der kom et barn ind i billedet. Det kunne for eksempel være en tur i biffen, tage til en fodboldkamp på stadion eller noget helt andet, som I godt kan lide at gøre sammen. 

4. Hav tålmodighed og bær over med hinanden

Sidst, men ikke mindst, er det vigtigt at have tålmodighed og bære over med hinanden i forholdet. Der er som nævnt mange følelser i spil, når der kommer et barn til verden, og det er vigtigt at give plads til hinanden. I skal huske at støtte hinanden i denne tid, i stedet for at være bedrevidende eller belærende. I er to mennesker, som er blevet et team, der skal arbejde sammen resten af livet for jeres barns skyld. Vis kærligheden til hinanden og hold sammen i denne forandringsproces.