4 ting du kan lave med dit spædbarn som far

Som far kender man helt sikkert det, at med sit første spædbarn går timerne sommetider langsommere end man regner med. Men har du overvejet disse 5 ting du kan lave med dit barn?

Læs også: Liste over legeland i Danmark

Omsorg

Omsorg og kontakt er ekstremt vigtigt i starten. Som far kan du holde dit barn efter amning, snakke og “sludre” med barnet. Det giver barnet tryghed og styrker bånden mellem barn og far.

Hold øjenkontakt

Øjenkontakt med dit barn er vigtigt. Selvom barnets øjne i starten ikke selv kan fokuserer og virke flakkende vil du med tiden opleve at dit barn bliver bedre til at holde øjenkontakten. Giv ikke op – lige pludselig får i 2 sekunders øjenkontakt, 3 sekunder … 30 sekunder og til sidst er barnet helt trygt ved at holde øjenkontakt.

Vidste du at: Nyfødte børn ser bedst i en afstand af 20-35 cm.
Så du skal ikke være for langt væk.

Hud til hud kontakt

Hud mod hud er barnet vand til fra moderens mave. Det kan derfor være en god ide i starten at ligge med barnet på din bare mave, så barnet får hud-mod-hud kontakt. Det er vigtigt du som far ikke falder i søvn.

Vidste du at: Hud mod hud kontakt er vigtigt for barnets udvikling af immunforsvaret.

Ro til barnet

Det er ikke kun altid fordi barnet er sulten, tørstig eller andet når barnet græder. Det kan også være tegn på manglende tryghed. Her kan du som far være med til at trøste og berolige barnet ved at gå med barnet på armene, vugge barnet eller gå ind i et rum alene uden for mange forstyrrelser.

Et godt tip: Gå en tur med barnevognen.